Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
ContaProgramele SmartBill

SmartBill Conta – Functionalitati noi pentru neplatitorii de TVA

contabilitate neplatitori TVA

SmartBill Conta a ajuns la maturitate, iar numarul in crestere al contabililor ce utilizeaza aplicatia reprezinta cea mai frumoasa dovada de incredere.

Revenim pe final de primavara cu vesti bune pentru contabilii ce au printre clientii lor persoane juridice neplatitoare de TVA.

Inregistrarile contabile, jurnalele de vanzari/cumparari si declaratiile specifice neplatitorilor de TVA nu erau pana in acest moment gestionate in mod optim in SmartBill Conta. Astfel, contabilii erau nevoiti ca pentru clientii lor neplatitori de TVA sa inregistreze manual notele contabile de TVA aferente achizitiilor intracomunitare de bunuri sau importurilor de servicii taxabile. Nu aveau jurnale de vanzari/cumparari in care sa urmareasca vanzarile, achizitiile si sumele de TVA, iar declaratia specifica 301, in care se declara aceste tipuri de operatiuni taxabile, era intocmita manual.

De acum, SmartBill Conta vine in intampinarea contabililor cu o serie de actualizari gandite pentru a le optimiza activitatea si a transforma aplicatia intr-un instrument de contabilitate complet adaptat clientilor neplatitori de TVA.

In primul rand, interfata de achizitii si vanzari a fost modificata in asa fel incat sa fie 100% compatibila cu operatiunile specifice neplatitorilor de TVA.

Apoi, in ceea ce priveste operatiunile taxabile (achizitii intracomunitare de bunuri si importul de servicii), suma de TVA este calculata si inregistrata in mod automat in contul predefinit 446 sau orice alt cont ales de utilizator la inregistrarea documentelor, nemaifiind necesara inregistrarea manuala a notei contabile.

De asemenea, au fost create jurnale dedicate de vanzari si cumparari, unde se pot vizualiza si urmari toate vanzarile, achizitiile si sumele de TVA aferente acestora pe o anumita perioada de timp.

In plus, a fost implementata declaratia 301 – specifica neplatitorilor de TVA ce realizeaza operatiuni externe taxabile, in format PDF inteligent.

De asemenea, au fost ajustate tipurile de documente ce se declara de catre neplatitorii de TVA in declaratia 390, astfel incat acestea sa fie in conformitate cu prevederile legale.

Urmeaza alte vesti bune, ramai aproape de noi, iar daca doresti sa afli mai multe despre activitatea noastra, te invitam sa accesezi Functionalitati noi in SmartBill Conta pentru a afla la ce lucram in acest moment.

Inca nu ai testat programul de contabilitate SmartBill Conta?

Usureaza-ti munca cu gestionarea documentelor si castiga timp pretios pentru afacerea ta! Testeaza produsele SmartBill: program facturare, gestiune si contabilitate. Afla din pagina dedicata e-Factura si e-Transport motivele pentru care merita sa alegi SmartBill.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *