Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
#actualFacturare si GestiuneProgramele SmartBill

Modulul e-Transport in SmartBill

e-Transport

Ce este RO e-Transport?

RO e-Transport, sistemul de raportare implementat de Ministerul de Finante, are drept scop monitorizarea transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat pe teritoriul national, in scopul reducerii evaziunii fiscale. Monitorizarea se face pe baza unui cod UIT, un codul unic generat de Sistemul RO e-Transport, prin intermediul caruia se identifica bunurile aferente fiecarei relatii comerciale care face obiectul transportului de bunuri cu risc fiscal ridicat. Codul UIT trebuie sa apara in mod obligatoriu pe documentul de transport, lizibil si fara stersaturi sau adaugari. Cu alte cuvinte, codul UIT-ul este codul pe care il primeste o notificare e-Transport valida care a fost trimisa in SPV.

Incepand cu 29 decembrie 2022 a intrat în vigoare Ordinul comun ANAF/AVR nr. 2545/6316/2022 privind aprobarea Procedurii de utilizare si functionare a sistemului national privind monitorizarea transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport.

In ce situatii trebuie emis un cod UIT?

  1. Vehiculul rutier care face transportul are o masa maxima autorizata mai mare de 2,5 tone
  2. Se transporta bunuri cu risc fiscal mai mari de 500 kg
  3. Valoarea totala a bunurilor este mai mare de 10.000 lei pentru o singura tranzactionare

Cine trebuie sa emita codul UIT?

  • Furnizorul – daca vinde produse cu risc fiscal si le transporta pe teritoriul Romaniei, indiferent daca clientul este o firma romaneasca sau nu
  • Clientul – daca transporta pe teritoriul Romaniei produse cu risc fiscal achizitionate din afara tarii

Atentie! Atunci când sunt transportate bunuri considerate cu risc fiscal, precum si alte bunuri, in RO e-Transport vor trebui declarate toate bunurile transportate.

e-Transport in SmartBill

Modulul e-Transport lansat de echipa noastra vine in ajutorul clientilor care doresc sa emita notificari e-Transport si sa le trimita in SPV direct din contul lor SmartBill, simplu si eficient, printr-un proces aproape integral automatizat.

Preluarea produselor se poate face direct, pe baza facturilor si avizelor pe care clientul le emite in cont.

  • in raportul e-Transport denumirea coloanei “Data” se modifica in “Data transport”
  • notificarile care au primit UIT si au Data transport mai veche decat ziua curenta nu se mai pot modifica
  • notificarile fara UIT (nu au fost trimise in SPV) cu Data Transport mai veche decat ziua curenta se pot trimite in SPV doar dupa ce editeaza si se modifica Data transport cu max 3 zile înainte de data declarată pentru începerea transportului
  • confirmarea notificarilor se va putea face doar in perioada de valabilitate a UIT-ului.


Activarea modulului se face din aplicatie, iar clientii beneficiaza de 30 de zile de utilizare gratuita. La finalul perioadei, modulul se plateste cu 10 euro+TVA/luna.

Bine de stiut

In SmartBill poti genera o notificare e-Transport, dar atat timp cat ea nu este trimisa si nu primeste un cod UIT, nu va fi contabilizata.

Usureaza-ti munca cu gestionarea documentelor si castiga timp pretios pentru afacerea ta! Testeaza produsele SmartBill: program facturare, gestiune si contabilitate. Afla din pagina dedicata e-Factura si e-Transport motivele pentru care merita sa alegi SmartBill.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *