Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
#actual

Sistemul RO e-Transport: actualizari si perspective

RO e-Transport

Antreprenoriat pe bune este un proiect de continut video menit sa ofere informatii clare si relevante pentru mediul de business din Romania, sa risipeasca indoielile si sa le permita celor care ne urmaresc sa adreseze intrebari invitatilor nostri. Discutam prieteneste, la o cafea, cu specialisti din diferite domenii de interes pentru antreprenori despre ce, cum si de ce sa facem pentru a ne creste afacerea.

Saptamana aceasta am discutat despre sistemul RO e-Transport: actualizari si perspective. Invitatul nostru a fost Eduard Paun, Manager ContaPro Consultanta.

Printre intrebarile adresate invitatului nostru in timpul discutiei live amintim:

1. Ce s-a intamplat pe plan legislativ in ultimul timp legat de RO e-Transport?
2. O chestiune controversata se refera la transporturile internationale. Care ar fi transporturile care trebuie declarate? Ce este clar in momentul de fata?
3. Transportul de bunuri poate fi adesea combinat: naval si rutier de exemplu. Cum se declara in acest caz?
4. Sunt multi importatori care aduc marfa in Portul Constanta si de acolo bunurile sunt transportate in tara. Cum se vor declara astfel de operatiuni?
5. Se pot declara retroactiv datele? Daca nu, exista riscul amenzii in cazul in care totusi vehiculul nu a fost oprit in trafic si transportul s-a incheiat?
6. Daca ar fi sa recapitulam ce urmeaza incepand cu 1 iulie, la ce ar trebui sa acordam atentie?
7. Sa ne asteptam la ceva amanari ale sanctiunilor privind transportul international? Ar fi oportune? Cum crezi ca s-a adaptat mediul de afaceri?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul, te invitam sa urmaresti inregistrarea mai jos:

Urmatoarea discutie din cadrul proiectului Antreprenoriat pe bune va fi despre e-Factura: schimbare radicala din iulie, penalizari si penalitati si va avea loc pe data de 17 iunie, iar invitatul nostru va fi Cristian Rapcencu – lect. univ. dr. dep. de Contabilitate – ASE Bucuresti si Managing Partner noutatifiscale.ro si Noutati Contabile. Daca nu te-ai inscris inca la eveniment, te invitam sa o faci acum.

Vrei sa revezi toate episoadele seriei Antreprenoriat pe bune? O poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Antreprenoriat pe bune pe Spotify.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *