Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Intrebari din Domeniu

Aspecte contabile ale inchiderii de an – Pastila de contabilitate

Pastila de contabilitate

Pastila de contabilitate este un proiect realizat de SmartBill impreuna cu Delia Mircea de la contzilla.ro ce urmareste sa vina in sprijinul contabililor cu informatii utile, atat din domeniul legislativ, cat si extrase din spete prezentate direct de catre specialistii invitati.

Saptamana aceasta, Delia Mircea si Madalina Ion, de la IM Consulting au vorbit despre inchiderea de an din punct de vedere contabil.

Iata mai jos o parte din intrebarile adresate Madalinei:

  • Ce inseamna o ajustare in contabilitate? Care este rolul ajustarilor?
  • Ce sunt provizioanele? Cand suntem obligati sa le inregistram?
  • Ce diferenta este intre ajustari si provizioane?
  • Ce sunt accruals? Sunt diferite de provizioane? Cum inregistram un accrual in contabilitate?
  • Ce verificari ar trebui sa facem la stocuri la final de an? La ce valoare ar trebuie sa fie inregistrate in contabilitate la final de an si cum putem stabili aceasta valoare?
  • Verificari cu privire la mijloace fixe: este obligatorie reevaluarea? Daca deja am reevaluat mijloacele fixe, cu ce regularitate trebuie sa refacem reevaluarea pe viitor?
  • Clienti neincasati si furnizori neplatiti, cu scadente de mult timp depasite. Ce facem cu aceste solduri la final de an?
  • La ce trebuie sa fim atenti la inregistrarea veniturilor si cheltuielilor?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul, te invitam sa urmaresti inregistrarea mai jos:

Inscrie-te pe pagina evenimentului la urmatoarea discutie de marti, 21 martie, de la ora 10.30. Vorbim despre coordonarea echipelor mari din domeniul financiar alaturi de George Calinescu, CFO in cadrul Bancii Transilvania.

Daca vrei sa revezi toate episoadele seriei Pastila de contabilitate, o poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Pastila de contabilitate pe SmartBill Podcasts sau pe Spotify.

Testeaza SmartBill Conta programul nostru de contabilitate online si SmartBill ManagerConta, programul 100% gratuit prin care gestionezi rapid declaratiile catre ANAF si eficientizezi activitatile firmei tale de contabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *