Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Intrebari din Domeniu

Inspectii fiscale si rambursari de TVA – Pastila de contabilitate

Pastila de contabilitate

Pastila de contabilitate, proiectul realizat de SmartBill impreuna cu Delia Mircea de la contzilla.ro, isi doreste sa vina in sprijinul contabililor cu informatii utile, atat din domeniul legislativ, cat si prin prezentarea de spete din domeniu, primite direct de la specialistii invitati.

Saptamana aceasta, Delia Mircea si Luisiana Dobrinescu de la Dobrinescu Dobrev SCA au discutat despre Inspectii fiscale si rambursari de TVA, dar si despre noutatile codului de procedura fiscala.

Iata mai jos o parte din intrebarile adresate invitatei noastre:

  • Care sunt principalele modificari aduse Codului de procedura fiscala de Ordonanta 188/2022?
  • Exista modificari legislative care se aplica modului de desfasurare a inspectiei fiscale in anul 2023?
  • Care este acum procedura de rambursare a TVA?
  • Care sunt termenele pe care trebuie sa le respecte fiscul pentru finalizarea unei actiuni de control in cazul unui control pe rambursare de TVA si pentru restituirea sumelor catre persoana verificata?
  • Care este rolul jurisprudentei CJUE? Ce rol au aceste decizii, cum se aplica in legislatia nationala?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul, te invitam sa urmaresti inregistrarea mai jos:

Inscrie-te pe pagina evenimentului la urmatoarea discutie de marti, 21 februarie, de la ora 10.30. Vorbim despre regimul microintreprinderilor din 2023 – salariati, declaratii, vector fiscal, iar invitatul nostru este Cosmin Dumitrascu de la ABS Group.

Daca vrei sa revezi toate episoadele seriei Pastila de contabilitate, o poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Pastila de contabilitate pe SmartBill Podcasts sau pe Spotify.

Testeaza SmartBill Conta programul nostru de contabilitate online si SmartBill ManagerConta, programul 100% gratuit prin care gestionezi rapid declaratiile catre ANAF si eficientizezi activitatile firmei tale de contabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *