Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
#actual

Aspecte fiscale – tranzactii derulate cu firma mama nerezidenta – Pastila de contabilitate

aspecte fiscale

Pastila de contabilitate este un proiect realizat de SmartBill impreuna cu Delia Mircea de la contzilla.ro ce urmareste sa vina in sprijinul contabililor cu informatii utile, atat din domeniul legislativ, cat si extrase din spete prezentate direct de catre specialistii invitati.

Saptamana aceasta, Delia Mircea impreuna cu Vlad Dimitriu, tax director – Taxhouse au discutat despre aspecte fiscale – tranzactii derulate cu firma mama nerezidenta.

Iata mai jos o parte din intrebarile adresate invitatului:

1.Care sunt principalele aspecte fiscale de care trebuie sa Tinem cont in acest model de business (firma mama detine 100% din firma din Romania)

2.Aspecte fiscale privind finantarile intr-o astfel de structura

3.Cum stabilim corect preturile in tranzactiile comerciale?  Exista riscuri in ce priveste faptul ca societatea din Romania are un singur client- societatea mama?

4.Dividendele – ce aspecte fiscale sunt implicate: cum stabilim daca datoram sau nu impozit?

5.Ce alte tipuri de tranzactii care se pot derula intre cele doua tipuri de societati si care intra sub incidenta impozitului pe veniturile nerezidentilor?

6.Obligatii declarative avem in ce priveste tranzactiile cu nerezidenti 

7.Aspecte fiscale legate de TVA 

8.Cand analizam conventiile de evitare a dublei impuneri observam ca avem pentru unele tari atat conventii cat si protocoale? Pe care din aceste doua documente trebuie sa le analizam?

9.Dosarul preturilor de transfer: ce tipuri de tranzactii trebuie sa analizeze, din cele menționate anterior? Doar pe cele comerciale sau si pe cele nefinanciare (ex. finantarile)?

10.Care sunt plafoanele prin a caror depasire intervine obligatia intocmirii dosarului preturilor de transfer?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul, te invitam sa urmaresti inregistrarea mai jos:

Inscrie-te pe pagina evenimentului si vino alaturi de noi la urmatoarea discutie de marti, 28 noiembrie, de la ora 10.30. Vorbim despre global mobility alaturi de Daniel Jinga, Director, Global Mobility Services – KPMG Romania

Daca vrei sa revezi toate episoadele seriei Pastila de contabilitate, o poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Pastila de contabilitate pe SmartBill Podcasts sau pe Spotify.

Despre autor

Delia Mircea, FCCA, este coordonatorul editorial al Contzilla.ro, site-ul contabililor descurcareti, inca de la infiintare (2008). Experienta profesionala a editorului include doua banci, o importanta firma de soft contabil si ERP si o multinationala. In calitate de editor al Contzilla.ro a publicat peste 4.000 de articole de fiscalitate si contabilitate, articole citite de peste 5.000.000 de ori, de catre 1.500.000 de vizitatori unici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *