Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Ce trebuie sa stii despre un marketplace online?

comert online

Comportamentul consumatorilor este in permanenta transformare, iar acesta este un fapt pe care il stim cu totii. Ceea ce fascineaza insa este modificarea acestui comportament pe parcursul ultimelor decenii, influentata de aparitia si proliferarea retelelor de socializare si de impactul covarsitor pe care acestea il au asupra utilizatorilor. In plus, asistam la o evolutie tehnologica fara precedent cu o zona de influenta majora dominata de inteligenta artificiala si machine learning.

Iar peste toate aceste straturi de factori de diverse tipuri si intensitati de incidenta, a sosit o pandemie ce schimba datele problemei in feluri pe moment putin explorate, necunoscute si nebanuite.

Exista insa o certitudine pe care putem construi, aceea ca oamenii vor continua sa cumpere produse online, iar acest comportament va continua sa se accentueze in urmatoarea perioada. Romania are in continuare un potential enorm de crestere in ceea ce priveste comertul online. Astfel, zona de marketplace-uri prezinta din ce in ce mai mult interes pentru antreprenori, avand ca singura constanta experimentarea cu produse si strategii de vanzare.

Dar ce este de fapt un marketplace? Stim ca in general ne folosim de un website pentru a ne promova si vinde produsele sau serviciile, dar crearea si mentenanta necesare functionarii fara cusur a unui astfel de mediu poate ingreuna simtitor activitatile comerciale. Un marketplace este o platforma online care ii conecteaza pe vanzatori cu potentialii clienti, punand la dispozitia antreprenorilor o audienta deja formata si sustinerea tehnica necesara pentru a facilita vanzarile.

Un marketplace, asa cum ii spune si numele, este un soi de piata virtuala unde ne putem expune frumos si simplu produsele, folosindu-ne de toate instrumentele puse la dispozitia utilizatorilor pentru a ne usura operatiunile.

Insa nu este chiar atat de simplu sa creezi un marketplace. Pentru a evita greselile si a invata din experienta celor care stiu mai bine, prietenii si colaboratorii nostri de la Vtex au scris un articol foarte interesant despre Cum sa creezi si sa lansezi un marketplace online unde veti gasi inclusiv un ghid care sa va ajute sa va dezvoltati propria platforma.

Usureaza-ti munca cu gestionarea documentelor si castiga timp pretios pentru afacerea ta! Testeaza produsele SmartBill: program facturare, gestiune si contabilitate. Afla din pagina dedicata e-Factura si e-Transport motivele pentru care merita sa alegi SmartBill.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *