Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Intrebari din Domeniu

Microintreprinderile in 2023 – Pastila de contabilitate

SmartBill

Pastila de contabilitate este un proiect realizat de SmartBill impreuna cu Delia Mircea de la contzilla.ro ce urmareste sa vina in sprijinul contabililor cu informatii utile, atat din domeniul legislativ, cat si extrase din spete prezentate direct de catre specialistii invitati.

Saptamana aceasta, Delia Mircea si Cosmin Dumitrascu au vorbit despre regimul microintreprinderilor din 2023 – salariati, declaratii, vector fiscal.

Iata mai jos o parte din intrebarile adresate invitatului nostru:

  • Ce conditii trebuie sa respecte microintreprinderile cu angajati?
  • Contractele suspendate se iau in calcul la numarul de angajati?
  • Ce se intampla cu suspendarile ca urmare a concediilor medicale? Sunt luati in calcul acesti angajati cu contractul suspendat? Dar in cazul concediilor de maternitate?
  • Ce venituri se iau in calcul de catre microintreprinderi pentru a putea stabili daca se incadreaza in plafonul anual de 500.000 euro?
  • Ce obligatii declarative are o microintreprindere, daca nu mai indeplineste una din conditiile de incadrare ca microintreprindere in cursul anului?
  • Exista posibilitatea optiunii de a trece de la micro la profit in cursul anului? De cand este posibil acest lucru?
  • Ce facilitati si ce obligatii declarative au microintreprinderile care efectueaza sponsorizari?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul, te invitam sa urmaresti inregistrarea mai jos:

Inscrie-te pe pagina evenimentului la urmatoarea discutie de marti, 28 februarie, de la ora 10.30. Vorbim despre RO e-Factura – clarificari teoretice si practice impreuna cu Eduard Paun, manager in cadrul Contapro Consultanta.

Daca vrei sa revezi toate episoadele seriei Pastila de contabilitate, o poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Pastila de contabilitate pe SmartBill Podcasts sau pe Spotify.

Testeaza SmartBill Conta programul nostru de contabilitate online si SmartBill ManagerConta, programul 100% gratuit prin care gestionezi rapid declaratiile catre ANAF si eficientizezi activitatile firmei tale de contabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *