Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Intrebari din Domeniu

Pastila de contabilitate – Analiza financiara, profitul firmei

Pastila de contabilitate

Pastila de contabilitate, proiectul realizat de SmartBill impreuna cu Delia Mircea, de la contzilla.ro, a reinceput si isi doreste sa vina in sprijinul contabililor cu informatii utile, atat din domeniul legislativ, cat si prin prezentarea de spete din domeniu, primite direct de la specialistii invitati.

Saptamana aceasta am avut placerea de a discuta cu Mihai Maierean, Manager si Expert Contabil la iconta24 si start4business.ro. Tema discutiei a fost Analiza financiara – profitul firmei.

Au fost foarte multe intrebari adresate invitatei noastre, atat din partea Deliei, cat si din partea participantilor. Iata o parte din aspectele abordate:

  • Care sunt diferentele intre profit brut, profit net, profit operational?
  • Care este diferenta intre profit si cash-flow si ce este mai important pentru o firma?
  • Exista un termen limita pana la care este acceptabil ca o firma sa functioneze pe pierdere?
  • Cum stim daca avem o marja de profit suficienta sau daca ne situam la nivelul competitorilor?
  • Cat de dificil este de realizat calculul punctului 0 (break-even) la nivelul unei companii si ce presupune acest calcul?
  • Care sunt criteriile prin care delimitam costurile fixe de cele variabile?

Urmatoarea discutie este despre Factoring si modalitati de imbunatatire a cash-flow-ului. Invitatii Deliei sunt Sergiu Cobirzan de la Contabrio si Cristian Ionescu de la Instant factoring.

Daca vrei sa revezi toate episoadele seriei Pastila de contabilitate, o poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Pastila de contabilitate pe SmartBill Podcasts sau pe Spotify.

Testeaza SmartBill Conta programul nostru de contabilitate online si SmartBill ManagerConta, programul 100% gratuit prin care gestionezi rapid declaratiile catre ANAF si eficientizezi activitatile firmei tale de contabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *