Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Intrebari din Domeniu

Pastila de contabilitate – Spalarea banilor – ce obligatii au firmele si contabilii?

Pastila de contabilitatea - Spalarea banilor

Pastila de contabilitate, proiectul realizat de SmartBill impreuna cu Delia Mircea, de la contzilla.ro isi doreste sa vina in sprijinul contabililor cu informatii utile, atat din domeniul legislativ, cat si prin prezentarea de spete din domeniu, primite direct de la specialistii invitati.

Saptamana aceasta am vorbit impreuna cu Mihaela Dragoiu (Director Directia Prevenire, Supraveghere si Control O.N.P.C.S.B) si Monica Violeta Achim (Prof. Univ. Dr Habilitat FSEGA, UBB Cluj) despre spalarea banilor si mai ales despre ce obligatii au firmele si contabilii.

Iata mai jos o parte din intrebarile adresate invitatelor noastre:

  • Ce reprezinta procesul de spalare a banilor? La ce tipuri de tranzactii se refera si cum le putem deosebi de alte tipuri de tranzactii?
  • Care sunt entitatile din Romania care intra sub incidenta Legii 129/2019 si care dintre acestea sunt entitati raportoare?
  • Ce obligatii de raportare au aceste entitati raportoare conform Legii nr. 129/2019?
  • Ce rol au contabilii, auditorii si consultantii fiscali in acest proces de prevenire a spalarii banilor?
  • Exista obligatia pentru contabili sa aplice masuri de cunoastere a clientelei? Ce masuri ar putea aplica un cabinet de contabilitate?
  • Care sunt plafoanele la tranzactii cu numerar pentru care intervine obligatia de raportare?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul poti urmari inregistrarea mai jos:

Urmatoarea discutie este joi, 16 decembrie. Tema discutiei: Intrebari si raspunsuri privind tichetele de masa, iar invitata noastra este Mihaela Grigore.
Daca nu te-ai inscris la eveniment, inca o mai poti face.

Daca vrei sa revezi toate episoadele seriei Pastila de contabilitate, o poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Pastila de contabilitate pe SmartBill Podcasts sau pe Spotify.

Testeaza SmartBill Conta programul nostru de contabilitate online si SmartBill ManagerConta, programul 100% gratuit prin care gestionezi rapid declaratiile catre ANAF si eficientizezi activitatile firmei tale de contabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *