Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Conta

Raport sume de plata in Conta Plus

sume de plate

Un alt raport este acum disponibil in SmartBill Conta Plus. Acesta este disponibil in sectiunea Declaratii si este denumit Sume de plata.

sume de plata

Raportul calculeaza toate obligatiile de plata catre trezorerie care rezulta din declaratiile importate pentru o anumita luna, afisand totalurile in functie de tipul datoriei.

sume de plata

Se vor lua in calcul declaratiile 100, 101, 112, 300 si 301. In acest moment, nu se includ sumele de pe 710.

Important de stiut! Pentru inceput, in coloana Trezorerie va fi afisat mesajul Fara trezorerie. La click pe acesta, se va deschide fereastra care iti permite sa selectezi trezoreria la care se vor efectua platile pentru clientul respectiv. Ulterior acestei operatiuni, in raport va aparea denumirea trezoreriei (in curand, Trezoreria va fi preluata automat in functie de adresa domiciliului fiscal al firmei, respectiv vor fi preluate trezoreriile aferente sediilor secundare, daca exista, in functie de adresele acestora).

Se afiseaza sumele datorate pentru luna selectata pentru toti clientii sau pentru unul dintre acestia. 

Raportul va afisa, pe langa denumirea si CIF-ul clientului:

 • Trezoreria la care se vor face platile;
 • Total datorii: suma tuturor datoriilor catre stat aferente lunii selectate;
 • Cont unic: suma totala datorata ce trebuie achitata in contul unic, ce rezulta din declaratiile 112, 100 si 101;
 • TVA: suma totala a TVA datorata ce rezulta din declaratiile 300 si 301;
 • CAM: suma totala a contributiei asiguratorii pentru munca ce rezulta din declaratia 112. Aici se vor reflecta atat CAM standard, cat si CAM datorata de cei din sectorul constructii;
 • Alte datorii: suma totala a altor tipuri de obligatii, rezultata din declaratiile 100 si 112;

Exista posibilitatea de a selecta modul in care se obtin sumele din raport. De la Optiuni de afisare se poate bifa ca doar declaratiile depuse cu succes la ANAF sa fie luate in calcul. In acest caz, se va tine cont doar de declaratiile care au statusul Depusa OK. Conditia va ramane activa pana la debifare. In cazul in care exista mai multe declaratii de acelasi tip pentru perioada selectata, raportul va lua in considerare sumele de plata de pe ultima declaratie importata.

Sunt posibile mai multe actiuni pentru un anumit client: 

 • Pentru firmele care nu au sume de plata in perioada stabilita, pentru ca nu exista declaratii importate (100, 101, 112, 300, 301), este disponibila actiunea: Modifica trezorerie. Aceasta deschide fereastra de unde poti selecta sau modifica trezoreria la care se vor efectua platile pentru firma respectiva;
 • Pentru firmele care au sume calculate:
  • Vizualizeaza datorii – iti deschide o fereastra in care se vad detalii ale datoriilor
  • Descarca XLS – descarca raportul datoriilor pentru acea firma in format XLS
  • Descarca PDF – descarca raportul datoriilor pentru acea firma in format PDF
  • Modifica trezorerie

In pagina de vizualizare a sumelor de plata, apar detalii legate de sumele datorate si conturile de trezorerie in care se vor face platile. Astfel, pentru fiecare tip de datorie, sunt prezentate codurile obligatiilor si declaratiile de pe care s-au preluat. 

Pentru sediile secundare vor fi afisate separat codurile obligatiei si codul bugetar aferent. In curand, alaturi de codurile obligatiilor se vor afisa si denumirile acestora.

sume de plata

Usureaza-ti munca cu gestionarea documentelor si castiga timp pretios pentru afacerea ta! Testeaza produsele SmartBill: program facturare, gestiune si contabilitate. Afla din pagina dedicata e-Factura si e-Transport motivele pentru care merita sa alegi SmartBill.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *