Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Programele SmartBill

Ce tip de vehicule rutiere fac obiectul RO e-Transport?

vehicule rutiere e-transport

In conformitate cu prevederile fiscale din Romania, atunci cand se efectueaza transportul de bunuri cu risc fiscal pe teritoriul tarii, este necesara transmiterea unei notificari catre S.P.V. (Spatiul Privat Virtual). Pentru a putea incepe transportul, notificarea trebuie sa fie validata de ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala), care va atribui transportului un cod UIT (Cod Unic de Identificare al Transportului). Discutam in seria de 3 articole dedicate e-Transport despre particularitatile acestei prevederi. Data trecuta am vorbit despre bunurile vizate de e-Transport si tranzactii care cad sub incidenta e-Transport.

Sistemul RO e-Transport monitorizeaza transporturile ce au ca obiect bunurile considerate cu risc fiscal ridicat, insa doar atunci cand sunt indeplinite anumite conditii pe care le indeplinesc mijloacele de transport utilizate.

Astfel, vehiculele rutiere vizate de sistemul RO e-Transport trebuie:

a) Sa aiba o masa de minimum 2,5 tone

b) Sa fie incarcate cu bunuri ce sunt considerate cu risc fiscal ridicat ce au o masa bruta totala mai mare de 500 kg sau avand o valoare totala ce depaseste suma de 10.000 de lei

c) Masa bruta de 500 kg sau valoarea mai mare de 10 000 lei sa fie aferente cel putin unei partide de bunuri facand obiectul transportului.

Pentru a se sputea tabili in mod corect masa totala a bunurilor ce fac obiectul transportului, se vor lua in calcul si ambalajele ce sunt necesare comercializarii si transportului acestora.

Pentru a se putea stabili in mod corect valoarea totala a bunurilor cu risc fiscal ce fac obiectul transportului, se va tine cont de urmatoarele aspecte:

a) Valoarea bunurilor nu include TVA

b) Conversia in lei (atunci cand sunt realizate operatiuni comerciale ce sunt decontate in alta moneda) se face la cursul de schimb al Bancii Nationale a Romaniei de la data declararii transportului in RO e-Transport

c) Valoarea bunurilor se declara conform documentelor comerciale, financiare sau contabile cunoscute la momentul declararii.

Usureaza-ti munca cu gestionarea documentelor si castiga timp pretios pentru afacerea ta! Testeaza produsele SmartBill: program facturare, gestiune si contabilitate. Afla din pagina dedicata e-Factura si e-Transport motivele pentru care merita sa alegi SmartBill.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *