Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
#actualIntrebari din Domeniu

Cronica antreprenoriala – se amana declaratia unica si alte noutati fiscale pentru antreprenori

noutati fiscale 2020
  1. Se amana termenul pentru depunerea declaratiei unice pana pe data de 30 iunie 2020, termenul anterior fiind 25 mai 2020, conform unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice de azi, 8 mai 2020. Potrivit acestui comunicat, persoanele fizice vor primi o bonificatie de 5% din: impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate. Bonificatia de 5% se ofera daca toate aceste obligatii fiscale din 2019 se platesc sau se sting prin compensare, integral pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv. In plus fata de aceasta, va fi aplicata o bonificatie de 5% din: impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, pentru depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pana la 30 iunie 2020 inclusiv. Aceasta se acorda numai daca este indeplinita conditia de acordare a bonificatiei pentru plata in termenul anuntat.
  2. Data de 10 mai este termenul pana la care se pot depune cererile pentru acordarea indemnizatiilor de sprijin COVID-19 aferente lunii aprilie 2020 de catre PFA, II si IF.
  3. Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, prin Directia Generala Turism, prelungeste termenul pentru completarea formularului dedicat operatorilor economici din turism pana la data de 15 mai 2020. Acesta poate fi accesat pe platforma https://csu.prevenire.gov.ro/, sectiunea Forumulare (Formular operatori economici din turism).
  4. Ministerul Muncii anunta un numar de 925.075 contracte suspendate, la 07.05.2020. Numarul contractelor incetate a ajuns la 325.526, dintre care cele mai multe sunt in comert, in industria prelucratoare si in constructii.
  5. FNGCIMM a anuntat incheierea de conventii de garantare cu un numar de 29 de finantatori, in scopul acordarii unor facilitati de garantare pentru dobanzile esalonate pentru creditele ipotecare acordate de institutii de credit si institutii financiare nebancare persoanelor fizice, ale caror venituri au fost afectate direct sau indirect de situatia grava generata de pandemia COVID-19. Pentru a beneficia de suspendarea rambursarii ratelor, dobanzilor si comisioanelor, debitorii trebuie sa trimita creditorilor solicitari cel mai tarziu pana la data de 14 mai 2020 inclusiv.

Daca vrei sa fii la curent cu modificarile care impacteaza mediul de business in aceasta perioada, urmareste articolele noastre din categoria #decriza.

Usureaza-ti munca cu gestionarea documentelor si castiga timp pretios pentru afacerea ta! Testeaza produsele SmartBill: program facturare, gestiune si contabilitate. Afla din pagina dedicata e-Factura si e-Transport motivele pentru care merita sa alegi SmartBill.

Despre autor

Delia Mircea, FCCA, este coordonatorul editorial al Contzilla.ro, site-ul contabililor descurcareti, inca de la infiintare (2008). Experienta profesionala a editorului include doua banci, o importanta firma de soft contabil si ERP si o multinationala. In calitate de editor al Contzilla.ro a publicat peste 4.000 de articole de fiscalitate si contabilitate, articole citite de peste 5.000.000 de ori, de catre 1.500.000 de vizitatori unici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *