Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Intrebari din Domeniu

Pastila de contabilitate – Procedura fiscala, inspectii si esalonari

Procedura fiscala

Pastila de contabilitate, proiectul realizat de SmartBill impreuna cu Delia Mircea de la contzilla.ro, isi doreste sa vina in sprijinul contabililor cu informatii utile, atat din domeniul legislativ, cat si prin prezentarea de spete din domeniu, primite direct de la specialistii invitati.

Saptamana aceasta l-am avut ca invitat pe Vlad Dimitriu de la TaxHouse si am vorbit despre procedura fiscala, inspectii si esalonari pe 2022.

Iata mai jos o parte din intrebarile adresate invitatului nostru:

  • Care sunt principalele modificari aduse Codului de procedura fiscala in anul 2022?
  • Ce noutati aduce codul de procedura fiscala privind obligatiile declarative ale firmelor suspendate?
  • Ce declaratii si raportari trebuie sa depuna in prezent o firma suspendata?
  • Ce noutati exista in domeniul inspectiilor fiscale in anul 2022?
  • Rambursarea TVA este poate cel mai des intalnit motiv pentru control fiscal. Care este procedura prin care se face rambursarea de TVA in acest an?
  • Care sunt aspectele considerate riscante cu privire la TVA si ce ar putea determina autoritatile fiscale sa refuze rambursarea cu control ulterior?
  • Cum se realizeaza acum controalele de TVA, in contextul in care comunicarea firmelor cu ANAF se realizeaza exclusiv in format electronic incepand cu 1 martie?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul poti urmari inregistrarea mai jos:

Ramai la curent cu urmatoarele episoade din cadrul proiectului Pastila de contabilitate. Saptamana viitoare, joi 7 aprilie, o avem invitata pe Alina Andrei, de la Cabot Transfer Pricing si vorbim despre Tranzactii cu parti afiliate. Preturi de transfer. Inscrie-te mai jos si te vom anunta pe e-mail cu privirea la urmatorul episod:

Daca vrei sa revezi toate episoadele seriei Pastila de contabilitate, o poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Pastila de contabilitate pe SmartBill Podcasts sau pe Spotify.

Testeaza SmartBill Conta programul nostru de contabilitate online si SmartBill ManagerConta, programul 100% gratuit prin care gestionezi rapid declaratiile catre ANAF si eficientizezi activitatile firmei tale de contabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *