Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Facturare si Gestiune

Bill iti da raportul: Raportul vanzari pe agent

raportul vanzari pe agent

Asa cum am mentionat in alte articole, programul Smart Bill ofera utilizatorilor accesul la o serie de rapoarte care dau posibilitatea antreprenorilor sa obtina rapid o imagine completa si complexa asupra activitatilor de business desfasurate si, in consecinta, care le permit sa ia cele mai bune decizii, cu impact asupra dezvoltarii afacerii.

Printre aceste rapoarte se numara si Raportul vanzari pe agent, ce ofera informatii esentiale privind volumul de vanzari realizat de fiecare agent de vanzari in parte. 

Acest raport da posibilitatea antreprenorului de a avea in orice moment o imagine clara asupra vanzarilor si incasarilor inregistrate de fiecare agent, ceea ce ii va permite realizarea usoara si rapida a unei analize de performanta pentru fiecare dintre angajati, pe baza cifrelor furnizate.

De asemenea, fiecare utilizator inregistrat pe firma poate urmari cu usurinta propriile tranzactii exprimate in facturi si incasari, avand astfel posibilitatea de a sti in orice moment daca exista un risc de a nu-si atinge obiectivul de vanzari setat de companie sau, din contra, daca este pe drumul cel bun si rezultatele sale sunt in acord cu obiectivele. Aceste informatii sunt la dispozitia utilizatorului, chiar daca acesta nu are drepturi de administrare a contului.

Pentru persoana care are drepturi de administrare a contului, in raportul Vanzari pe agent vor fi vizibile toate vanzarile si incasarile realizate de utilizatori, dandu-i astfel posibilitatea administratorului de a  realiza cu usurinta o analiza a performantei fiecarui agent de vanzari in parte, asa cum am subliniat mai sus.

Raportul este disponibil pentru toti abonatii modulului Smart Bill Facturare, iar pentru utilizatorii Smart Bill Gestiune are o functionalitate in plus, profitul pe produs.

In conturile de Facturare, raportul se gaseste in meniul Rapoarte / Rapoarte avansate / Vanzari pe Agent, iar in conturile de Gestiune in Rapoarte / Analiza vanzarilor si achizitiilor.

Exista numeroase filtre disponibile pentru a analiza datele obtinute in acest raport, cum ar fi: perioada pe parcursul careia au fost realizate tranzactiile, moneda in care acestea au fost efectuate, agentul  – adica utilizatorul Smart Bill identificat prin adresa de mail inregistrata in program, tipul documentului (i.e. facturi, proforme etc.), statusul acestuia (e.g. emis, anulat, incasat), tipul incasarii, in cazul incasarilor) etc.

Atentie! Daca utilizatorul pentru care dorim sa vizualizam informatia este sters din program, sumele apar la sfarsitul tabelului in sectiunea “fara agent”.

Raportul Vanzari pe agent poate afisa valori cu sau fara TVA, iar modul de afisare poate fi:

  •  centralizat sau
  •  detaliat

Forma centralizata cuprinde pentru fiecare utilizator in parte urmatoarele informatii: mailul agentului, totalurile pe proforme, avize, facturat si incasat, iar in cazul conturilor de Gestiune, si profitul realizat.

In ceea ce priveste forma sa detaliata, raportul furnizeaza informatii pe documente, pentru fiecare utilizator in parte. Astfel, acesta poate fi vizualizat pe rand pentru urmatoarele tipuri de documente: facturi, proforme, bonuri fiscale, avize si incasari.

Daca utilizatorul nu are acces la toate seriile de documente emise, raportul este generat numai pentru tipurile de documente si seriile pe care are acces. Un raport complet poate fi generat doar de utilizatorul care are drepturi de administrare pe contul firmei.

In cazul celor care utilizeaza registrul de casa, vor fi afisate si sumele corespunzatoare dispozitiei de incasare inregistrate in registrul de casa pentru acel utilizator.

Raportul poate fi exportat in format excel cu filtrele care au fost selectate la afisare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *