Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

RO e-Factura – reguli noi privind amenzile si alte clarificari practice – Antreprenoriat pe bune

RO e-Factura

Antreprenoriat pe bune este un proiect de continut video menit sa ofere informatii clare si relevante pentru mediul de business din Romania, sa risipeasca indoielile si sa le permita celor care ne urmaresc sa adreseze intrebari invitatilor nostri. Discutam prieteneste, la o cafea, cu specialisti din diferite domenii de interes pentru antreprenori despre ce, cum si de ce sa facem pentru a ne creste afacerea.

Saptamana aceasta am discutat despre RO e-Factura – reguli noi privind amenzile si alte clarificari practice. Invitatul nostru a fost Eduard Paun, manager ContaPro Consultanta

Printre intrebarile adresate invitatei noastre in timpul discutiei live amintim:

– Recent (OUG 30) s-a prelungit perioada de gratie pana la 31 mai 2024 inclusiv. Cum trebuie inteles si aplicat acest termen? Trebuie transmise prin RO e-Factura si facturile emise intre 1 ianuarie si 31 mai 2024?

– Prin acelasi act normativ s-au adus clarificari privind modul de aplicare a amenzilor. Ce este nou in acest sens?

– Situatii aparte privind factura electronica sunt cele in care sunt implicate firmele straine. O prima situatie se refera la o firma straina care nu are in Romania vreun sediu fix si nici nu este inregistrata in scopul de TVA. Cum procedeaza?

– A doua situatie este cea in care o firma straina este inregistrata in scopuri de TVA in Romania. Cum este impactata de RO e-Factura?

– A treia situatie este cea in care o firma straina are un sediu fix in Romania (de exemplu o sucursala). Ce trebuie sa faca vis-a-vis de factura electronica?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul, te invitam sa urmaresti inregistrarea mai jos:

De asemenea, Contapro continua seria cursurilor on-line destinate sa clarifice o serie de probleme fiscale de larg interes pentru contribuabili dar si pentru profesionistii din domeniul fiscal-contabil si va propune o serie de 3 cursuri online edificatoare, practice si pe intelesul tuturor:

Informații detaliate referitoare la fiecare curs veti gasi aici: Cursuri aprilie 2024

Urmatoarea discutie din cadrul proiectului Antreprenoriat pe bune va fi despre optiuni alternative de finantare a afacerii si va avea loc pe data de 25 aprilie, iar invitatul nostru va fi Nicolae Barbu, manager – Stock Estate. Daca nu te-ai inscris inca la eveniment, te invitam sa o faci acum.

Vrei sa revezi toate episoadele seriei Antreprenoriat pe bune? O poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Antreprenoriat pe bune pe Spotify.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *