Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

e-Factura intrebari si raspunsuri – Partea a 2-a – Antreprenoriat pe bune

e-factura

Antreprenoriat pe bune este un proiect de continut video menit sa ofere informatii clare si relevante pentru mediul de business din Romania, sa risipeasca indoielile si sa le permita celor care ne urmaresc sa adreseze intrebari invitatilor nostri. Discutam prieteneste, la o cafea, cu specialisti din diferite domenii de interes pentru antreprenori despre ce, cum si de ce sa facem pentru a ne creste afacerea.

Saptamana aceasta am raspuns din nou unora dintre cele mai intalnite intrebari despre e-Factura. Invitatul nostru a fost Eduard Paun – Manager Contapro Consultanta.

Printre intrebarile adresate invitatului nostru in timpul discutiei live amintim:

– Ne apropiem de 1 aprilie 2024 si o chestiune inca neclara vizeaza amenzile ce se vor aplica incepand cu aceasta data. S-ar vehicula ca toate facturile emise in trimestrul I trebuie urcate in Sistem pana la 31 martie 2024, altfel exista riscul unei amenzi. Ce ne poti spune?

– In contextul in care autoritatile au stabilit ca incepand cu 1 iulie 2024 factura electronica transmisa in Sistem este singurul document recunoscut ca factura, cum afecteaza aceasta regula dreptul de deducere?

– Ne gandim la acele persoane care dupa 1 iulie 2024 detin doar factura clasica (adica cea in format hartie) – pot deduce TVA sau e absolut necesara factura xml?

– Facturile emise de cabinetele medicale in relatia cu Casa de Sanatate se transmit obligatoriu in Sistem?

– Daca o unitate din turism factureaza si incaseaza factura prin vouchere de vacanta este obligata sa emita si factura electronica?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul, te invitam sa urmaresti inregistrarea mai jos:

Urmatoarea discutie va fi despre cum te pregatesti de exit, si va avea loc pe data de 14 martie, iar invitatul nostru va fi Alex Teodorescu, founder si managing partner – Teodorescu Partners. Daca nu te-ai inscris inca la eveniment, te invitam sa o faci acum.

Vrei sa revezi toate episoadele seriei Antreprenoriat pe bune? O poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Antreprenoriat pe bune pe Spotify.

Usureaza-ti munca cu gestionarea documentelor si castiga timp pretios pentru afacerea ta! Testeaza produsele SmartBill: program facturare, gestiune si contabilitate. Afla din pagina dedicata e-Factura si e-Transport motivele pentru care merita sa alegi SmartBill.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *