Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Facturare si Gestiune

Import extrase bancare si borderouri de la curieri in Smart Bill

extrase de cont

Dupa cum v-am obisnuit, la Smart Bill incercam sa raspundem sugestiilor pe care le fac utilizatorii nostri in cel mai eficient mod posibil: implementand functionalitati sugerate de voi si care au menirea de a va usura si mai mult operatiunile de facturare si gestiune.

Cel mai recent feature al programului Smart Bill implica inregistrarea incasarilor si platilor aferente operatiunilor bancare si tranzactiilor de curierat. Astfel, acum se poate realiza in Smart Bill importul de extrase de cont si de borderouri de la curieri.

Extrase de cont

Acum iti poti organiza mai eficient achizitiile si platile, deoarece Smart Bill iti ofera o imagine centralizata a celor efectuate prin banca (prin intermediul raportului Extrase de cont). Practic, aceasta functionalitate reprezinta echivalentul registrului de casa pentru operatiunile efectuate prin banca.

Atentie! Spre deosebire de registrul de casa, aici vor aparea doar incasarile si platile efectuate prin operatiuni bancare, care sunt introduse in Smart Bill din raportul de Extrase de cont.

Platile si incasarile care sunt inregistrate in alte locuri in aplicatie nu vor fi asociate unui cont IBAN si, prin urmare, nu vor fi vizibile in raportul de Extrase de cont (care centralizeaza doar platile si incasarile efectuate prin banca).

Borderouri de incasare

Noua functionalitate din Smart Bill iti permite sa pastrezi sub control situatia sumelor incasate de la curieri pentru bunurile pe care le-ai expediat catre clientii tai cu plata ramburs.

Sunt disponibile cateva rapoarte noi, aferente acestei noi functionalitati din program: Extrase de cont, Borderouri de incasare si Importuri extrase si borderouri.

In conturile de Gestiune, acestea se regasesc in sectiunea Incasari si Plati > Extrase, iar in conturile de facturare, noile rapoarte se regasesc direct in sectiunea Rapoarte.

Extrasele de cont pot fi importate in formatul furnizat de banca (format compatibil .csv) sau pot fi introduse manual operatiunile bancare.

Si in cazul Borderourilor de incasare, inregistarile pot fi introduse prin import in formatul furnizat de curier (format compatibil .xls sau .xlsx) sau pot fi introduse in mod manual operatiunile.

In aceasta faza sunt compatibile pentru a fi importate in Smart Bill extrasele de cont in format .csv furnizate de urmatoarele banci: ING, Banca Transilvania si Unicredit.

Bine de stiut – Extrase de cont

  • Optional, puteti alege sa setati soldul initial pentru fiecare cont. Valoarea introdusa reprezinta soldul de pornire pentru fiecare cont bancar. Data si valoarea soldului initial care au fost setate, pot fi modificate in orice moment, fara probleme.
  • Exista posibilitatea de a ignora facturile neincasate sau neplatite inainte de o anumita data. Astfel, daca spre exemplu exista documente foarte vechi care nu mai sunt de interes se pot lasa in afara intervalului luat in considerare;
  • In lista apar toate conturile IBAN configurate pe firma, indiferent daca sunt bifate sau nu ca fiind folosite de utilizatorul logat;
  • Moneda se preia automat din configurarile IBAN-ului si nu poate fi schimbata;
  • Recomandam folosirea optiunii de Recalcul in cazul in care, dupa efectuarea importului si inainte de salvare (finalizare), s-au mai facut si alte importuri, au mai fost emise facturi catre clienti sau au mai fost inregistrate facturi de la furnizori;
  • In cazul conturilor de facturare fara modul de cheltuieli, platile din extrasul de cont vor fi inregistrate ca transferuri–plati si pot fi vazute doar in raportul de Extrase de cont;
  • Exista posibilitatea de a restrictiona drepturile pe raportele de Extrase de cont.

Bine de stiut – Borderouri de incasari

  • Prin importul borderourilor de la curieri se inregistreaza in Smart Bill incasarile corespunzatoare;
  • Pentru asocierea exacta intre incasarile din borderou si documentele din Smart Bill, este important ca numarul de AWB sa fie adaugat pe factura. Acesta se poate introduce in una din urmatoarele sectiuni: Aviz insotire, Mentiuni sau direct in coloana de Observatii din raportul de facturi.
 

10 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *