Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Beneficiile facturarii online – Povestea mecanicului auto devenit antreprenor #povestismart

program de facturare

O stim si noi, facturarea online nu este unul dintre cele mai amuzante subiecte. Pentru a explica intr-un mod mai placut care sunt beneficiile acesteia, ne-am hotarat sa folosim unele dintre cele mai intalnite intrebari pe care le primim din partea celor care inca nu folosesc facturarea online si sa le transformam intr-o serie de 7 povesti fictive. Atentie! Orice asemanare cu persoane sau fapte reale este pur intamplatoare!

Nu este lucru simplu sa fii mecanic auto. Muncesti mult, ore-n sir uneori fara pauza, te dor toate si mai esti si murdar din cap pana-n picioare. Claudiu isi dorea mai mult, asa ca s-a apucat de citit tot ce prindea despre finantari europene, investitori, business angels si a pus la cale un plan menit sa il aduca in maxim un an in randul antreprenorilor. Si pentru ca este un baiat descurcaret si caruia nu-i este frica de nicio provocare, a reusit! In mai putin de 8 luni de la primirea finantarii, avea propriul lui service auto, doi angajati si o clientela care incepea sa se contureze incet, incet. 

Claudiu crede foarte mult in calitatea serviciilor ca fiind principalul factor de diferentiere pe piata, asa ca tot ce a facut, a trecut prin acest filtru. Astfel, a gandit un sistem prin care rezervarile sa se faca si sa fie confirmate online, ia foarte in serios fidelizarea clientilor, le solicita feedback atunci cand lucrarea este finalizata si se ocupa constant de tot felul de lucruri menite sa atraga si sa pastreze clientela.

Inca de la inceput, plecand la drum cu scopul de a-si administra afacerea cat mai eficient posibil, Claudiu a folosit un program de facturare pe care l-a achizitionat in ideea de a-si simplifica operatiunile de contabilitate primara, dar nici prin gand nu i-a trecut in acel moment cat de folositor ii va fi. Primul lucru care i-a venit in minte cand a gasit programul care a considerat ca i se potriveste cel mai bine, a fost ca este prea scump. Imediat dupa, insa, si-a dat seama ca e pe cale sa comita o greseala care pe termen lung il poate costa mult mai mult, atat financiar, cat si ca experienta negativa.

program de facturare

 

De exemplu, o neplata a sumei de TVA datorata statului poate avea repercusiuni dezastruoase, vazuse asta in trecut la prieteni care au fost cat pe ce sa-si piarda afacerile din lipsa de atentie sau implicare. A hotarat sa nu faca aceeasi greseala. In plus, stand la o terasa si analizand riscuri si beneficii, si-a dat seama ca tocmai platise pe o cafea, o apa plata si o omleta cat costa pe luna programul respectiv! Si dandu-si seama cat de ridicola era zgarcenia lui, decizia a fost luata.

Asa cum spuneam mai sus, Claudiu achizitionase acest program de facturare pentru a se ocupa in mod eficient de partea aceea administrativa atat de nesuferita. A descoperit insa ca acest program avea niste avantaje la care nu se gandise nicio secunda: in primul rand, il putea personaliza asa cum dorea, atat dashboard-ul, adica interfata principala, cat si documentele trimise clientilor, ceea ce aducea un plus de incredere si de forta a brand-ului.

Apoi, a fost uimit sa descopere ca orice problema ar fi avut, intotdeauna era ajutat de o voce draguta si amabila care il ghida cu usurinta printre functionalitatile de care avea el nevoie. Si-a putut face integrarea atat cu magazinul online pe care l-a setat la un timp dupa ce a demarat afacerea si prin intermediul caruia vindea piese auto, cat si cu furnizorul de plata care facilita platile online.

A descoperit apoi ca isi putea importa extrasele bancare, ceea ce il ajuta foarte mult. Dar ce l-a dat cu adevarat pe spate a fost sa descopere rapoartele de business care erau disponibile in program: raportul TVA, de vanzari produse, raportul de facturi neincasate si multe altele care practic il asistau cum l-ar fi asistat un consultant de afaceri!

Din cateva click-uri, Claudiu isi putea da seama ce produse se vand cel mai bine, care sunt clientii care inca ii datoreaza bani, cum sa faca sa optimizeze costurile cu reparatiile masinilor, lucruri pe care daca nu le-ar fi stiut, nu si-ar fi putut dezvolta atat de frumos si usor afacerea.

Nu trece o zi fara a folosi programul de facturare, este ca un barometru al afacerii, nu doar un simplu instrument administrativ. Si se asigura ca il recomanda tuturor celor carora le-ar putea folosi.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *