Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Este OFICIAL! Incepand cu 1 ianuarie 2024, facturile se vor transmite obligatoriu prin e-Factura! Stii ce ai de facut?

e-factura

A fost promulgata legea privind unele masuri fiscal-bugetare. Printre modificarile deja anuntate, se numara si obligativitatea e-Factura pentru intreg mediul de business din Romania.

1. Ce inseamna pentru tine?

Concret, de la 1 ianuarie 2024, toate facturile emise intr-o relatie B2B Romania trebuie transmise prin e-Factura catre ANAF. Hai sa vedem cum te afecteaza acest lucru.

a) Esti client SmartBill

Perfect, nu trebuie sa faci nimic, pentru ca integrarea cu e-Factura este de multa vreme facuta ca la carte. Tot ce trebuie sa faci este sa apesi pe butonul “Trimite e-Factura” atunci cand emiti facturi. Usor, sigur si corect: 99,9% dintre facturile trimise de utilizatorii SmartBill prin e-Factura sunt validate fara greseli de ANAF.

b) Nu esti client SmartBill

In cazul acesta, fa-ti cont cat mai curand! Ai 30 de zile in care poti folosi gratuit SmartBill, apoi costul lunar incepe de la 3,99 EUR/luna – cam cat o jumatate de pizza, o cafea buna in oras sau ingredientele penttru o ciorba de zarzavat.

Dureaza 2 minute sa-ti faci cont si esti gata pentru e-Factura. Mai simplu nu se poate!

2. De ce este critic sa alegi e-Factura cu SmartBill?

Atentie la alegerile pe care le faci acum pentru afacerea ta! Nu toate pisicile sunt negre noaptea si nu toate integrarile sunt la fel! 

a) La SmartBill, echipa de produs lucreaza la integrarea cu e-Factura cu mult timp inainte ca sistemul sa devina obligatoriu pentru primele categorii de contribuabili, la 1 aprilie 2022. Da, ai citit bine! La 1 aprilie 2022, noi eram deja gata pentru e-Factura cu o integrare realizata ca la carte. Ca dovada, 99,9% dintre facturile trimise de utilizatorii nostri prin e-Factura din contul lor SmartBill sunt validate de ANAF.

b) SmartBill este cea mai sigura platforma financar-contabila din Romania, iar siguranta e critica, mai ales acum! Investim in infrastructura si securitate mai mult decat intreaga cifra de afaceri a oricarui alt soft de facturare.

c) Dureaza cateva minute sa iti faci cont, iar trimiterea facturilor prin e-Factura din SmartBill se face dintr-un click. Mai simplu chiar nu exista.

Nu face compromisuri pentru a economisi cat pentru o ciorba de zarzavat! Aceste compromisuri se pot dovedi nefericite pentru afacerea ta in urmatoarea perioada! 

Iti reamintim ce este esential de retinut pentru 2024 privind e-Factura:

a) firmele au obligatia in perioada 1 ianuarie 2024 – 30 iunie 2024 sa transmita facturile emise prin e-Factura in relatiile B2B

b) data limita de transmitere prin e-Factura este de 5 zile calendaristice de la data emiterii facturii, dar nu mai tarziu de 5 zile calendaristice de la data limita prevazuta pentru emiterea facturii.

c) nerespectarea acestor prevederi constituie contraventie si se va sanctiona cu amenzi dupa cum urmeaza: de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru contribuabilii mari, de la 2.500 lei la 5.000 lei pentru contribuabilii mijlocii si de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru celelalte persoane juridice, precum si pentru persoanele fizice impozabile.

d) exista insa o exceptie: nerespectarea prevederilor in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2024 nu se sanctioneaza, cel mai probabil pentru a oferi firmelor o perioada de adaptare.

Fa-ti cont acum la SmartBill si scapa de grijile privind e-Factura!

Usureaza-ti munca cu gestionarea documentelor si castiga timp pretios pentru afacerea ta! Testeaza produsele SmartBill: program facturare, gestiune si contabilitate. Afla din pagina dedicata e-Factura si e-Transport motivele pentru care merita sa alegi SmartBill.

8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *