Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Prima mea afacere – Relansare Masura 4.1.1 – Granturi investitii pentru rezilienta

Granturi investitii rezilienta

Proiectul Prima mea afacere este menit sa vina in sprijinul acelora dintre voi care au nevoie de informatii corecte despre diverse aspecte ale lansarii unui business. Discutam prieteneste, la o cafea, cu specialisti din diferite domenii de interes pentru orice antreprenor aflat la inceput de drum.

Saptamana aceasta am continuat discutiile din cadrul mini-seriei Surse de finantare europene si guvernamentale. Invitatul nostru a fost Sebastian Dan, consultant si fondator al VRSD Consulting, care ne-a oferit informatii despre acordarea granturilor pentru investitii finantate în cadrul Masurii 4.1.1.

Masura 4.1.1 este impartita in doua axe:

  1. Masura 4.1.1-1 Granturile pentru investitii necesare capacitatilor de prestare de servicii se acordă pe proiect și beneficiar, sub forma de ajutor de minimis
  2. Măsura 4.1.1-2 Granturile pentru investitii necesare retehnologizarii, sub forma de ajutor de stat

Proiectul OUG poate fi consultat pe site-ul MIPE.

Invitatul nostru a avut amabilitatea de a pregati un document ce sumarizeaza informatiile esentiale pe care le avem in acest moment la dispozitie si pe care le-am amintit în timpul discutiei live. Puteti accesa si descarca acest document aici.

Printre intrebarile adresate lui Sebastian amintim:

  • Discutia noastra de astazi se concentreaza pe “Proiectul de OUG privind unele masuri pentru acordarea de granturi din fonduri externe nerambursabile pentru investitii destinate retehnologizarii, in vederea refacerii capacitatii de rezilienta” Despre ce este vorba?
  • Investitiile care fac obiectul acestui proiect sunt aferente capacitatilor de prestare de servicii si respectiv retehnologizarii. Practic, putem spune ca este o masura care vine in ajutorul oricarei organizatii afectata de pandemie, indiferent ca are ca obiect de activitate comercializarea de bunuri sau prestarea de servicii, corect? Cine nu este vizat de masura?
  • Care sunt investitiile pentru care pot fi solicitate granturi prin intermediul acestei masuri?
  • Care sunt criteriile de selectie?
  • Stim in acest moment cum se acorda punctajul?
  • Unde se pot pierde puncte? La ce sa fie atenti cei care aplica?
  • Cati bani se acorda si care este contributia financiara reala din partea organizatiei, daca este una?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul, poti urmari inregistrarea mai jos:

Urmeaza si alte discutii pe fonduri europene si guvernamentale ce urmeaza a fi lansate. Daca nu te-ai inscris inca la eveniment, te invitam sa o faci acum.

Vrei sa revezi toate episoadele seriei Prima mea afacere? O poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Prima mea afacere pe SmartBill Podcasts sau pe Spotify.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *