Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Customer Succes/StoriesProgramele SmartBill

7 boabe de nisip

produse cu risc fiscal nisip

“Ma-ntorc la tine, iar si iar, mare albastra!” 

Cine nu a fredonat macar o data aceste versuri atat de dragi, ce anunta vara si distractia? Si atunci cand vorbim despre mare, ne si imaginam lenevind pe nisipul fin, alintati de briza blanda a tarmului si leganati de fosnetul valurilor. Asa-i ca si voua va e dor?

Pana sa ajungem iar la mare insa, haideti sa va spun cateva lucruri interesante despre nisip! 

a) Nisipul exista in mai multe culori diferite, in functie de mineralele care intra in compozitia sa. De exemplu, nisipul negru este adesea alcatuit din materie vulcanica, in timp ce nisipul roz poate fi gasit in zonele cu o concentratie mare de corali.

b) Unele plaje sunt formate dintr-un nisip care scartaie sau canta atunci cand pasesti pe el. Acest fenomen, cunoscut sub numele de „nisip cantator”, este cauzat de vibratiile particulelor de nisip.

c) Dunele de nisip se pot deplasa in timp, iar unele dintre cele mai mari dune de nisip din lume pot ajunge la inaltimi de pana la 800 de metri. Cel mai mare desert cu dune de nisip din lume este Rub’ al Khali, cunoscut si sub numele de Empty Quarter (Patrimea goala), care se intinde pe o suprafata de peste 650.000 de kilometri patrati in Peninsula Arabica.

d) Nisipul este utilizat in multe moduri diferite, inclusiv in productia de sticla, electronice si cosmetice.

e) Unele animale (cum ar fi crabii de nisip si gazelele de nisip) s-au adaptat la viata in medii nisipoase. De exemplu, gazelele de nisip au copite mari si evazate care le ajuta sa se deplaseze rapid pe nisipul liber, in timp ce crabii de nisip se pot ingropa rapid pentru a evita pradatorii.

f) Sculpturile din nisip pot fi incredibil de complexe si detaliate. In fiecare an, in intreaga lume au loc festivaluri si concursuri de sculptura in nisip, in cadrul carora artistii nu folosesc nimic altceva decat nisip si apa pentru a crea opere de arta uimitoare.

g) Nisipul reprezinta unul dintre produsele considerate cu risc fiscal in contextul implementarii programului national de facturare e-Factura. Acest detaliu poate fi extrem de important pentru cei ce comercializeaza astfel de produse, cu atat mai mult cu cat le si transporta, devenind astfel obligati sa le declare si in e-Transport. Cititi mai multe despre aceste reglementari in articolele noastre si pe paginile dedicate!

Marea ne asteapta, nisipul ne asteapta si el! Intre timp insa, va invit sa incercati SmartBill, daca nu aveti inca un cont: se integreaza cu e-Factura si e-Transport, este programul de facturare si gestiune preferat de peste 85 000 de antreprenori si te scapa de timp pierdut si griji!

Usureaza-ti munca cu gestionarea documentelor si castiga timp pretios pentru afacerea ta! Testeaza produsele SmartBill: program facturare, gestiune si contabilitate. Afla din pagina dedicata e-Factura si e-Transport motivele pentru care merita sa alegi SmartBill.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *