Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Prima mea afacere – Intreaba un contabil

Am reinceput proiectul Prima mea afacere, un proiect prin care ne dorim sa venim in sprijinul acelora dintre voi care au nevoie de informatii corecte despre diverse aspecte ale lansarii unui business. Discutam prieteneste, la o cafea, cu specialisti din diferite domenii de interes pentru orice antreprenor aflat la inceput de drum.

Invitatii din saptamana aceasta au fost Daniel Sandu, Managing Partner la DC Conta si Octavian Ciuraru, Managing Associate la PSBH. Acestia au raspuns intrebarilor adresate de voi, atat in timpul live-ului, cat si inainte, prin formularul anonim din pagina evenimentului. Nelamuririle adresate au fost atat din domeniul contabil, cat si din cel juridic.

Printre intrebarile transmise invitatilor nostri amintim:

  1. Cum sa am o relatie mai apropiata cu contabilul meu? Concret, care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le discut periodic cu el/ea ca sa ma asigur ca avem amandoi o intelegere corecta a situatiei firmei?
  2. Persoanele fizice care fac investitii folosind platforme online dedicate (actiuni la bursa sau crypto) au nevoie de un contabil pentru declararea corecta a veniturilor?
  3. Cat costa serviciile de contabilitate pentru o microintreprindere platitoare de TVA si in functie de ce se stabileste pricing-ul? Am primit cateva oferte foarte diferite si nu stiu ce sa aleg. Cum imi aleg contabilul?
  4. Eu ca persoana fizica (artist) pot face vanzare de ilustratii si obiecte de arta create de mine fara sa imi fac PFA? Ce ar trebui sa stiu legat de optiunea aceasta sau daca ar fi mai bine sa deschid un PFA?
  5. Ce este mai avantajos în 2022 ca forma de organizare, PFA/II sau SRL? Sunt designer de interior si am găsit un client, dar nu stiu cum sa procedez mai departe.
  6. Pot sa lucrez remote din alta tara si sa fiu angajat in Romania? Exista legislatie in acest sens?
  7. Am o firma de coaching de business in Romania si am primit o oferta de colaborare din Austria. Pot factura catre persoana respectiva de pe firma din Romania?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul poti urmari inregistrarea mai jos:

Urmatoarea discutie va fi despre Working remote. Invitata noastra este Cristina Savuica de la Lugera – The people republic. Daca nu te-ai inscris inca la eveniment, te invitam sa o faci acum.

Vrei sa revezi toate episoadele seriei Prima mea afacere? O poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Prima mea afacere pe SmartBill Podcasts sau pe Spotify.

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *