Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Prima mea afacere – Remote work. Intrebari si provocari

Prima mea afacere

Proiectul Prima mea afacere este menit sa vina in sprijinul acelora dintre voi care au nevoie de informatii corecte despre diverse aspecte ale lansarii unui business. Discutam prieteneste, la o cafea, cu specialisti din diferite domenii de interes pentru orice antreprenor aflat la inceput de drum.

Saptamana aceasta am discutat despre o tema de interes in ultima perioada: munca la distanta. Invitata noastra a fost Cristina Savuica, Chief Happiness Officer la Lugera – The People Republic.

Printre intrebarile adresate amintim:

  • De cat timp vorbim in Romania despre remote work si cum a afectat pandemia aceasta tranzitie?
  • Cum arata peisajul “full remote” vs. “hibrid’ vs. “full office” in acest moment si cum crezi ca va evolua? Care sunt provocarile, blocajele, oportunitatile, atat pentru angajatori, cat si pentru angajati? Ce au de castigat antreprenorii si angajatii pe scenariile despre care am vorbit? Ce au de pierdut fiecare?
  • Ce oportunitati crezi ca au aparut pe piata, in urma cresterii “remote work” sau “hibrid”? Au aparut noi nevoi, noi tipuri de business?
  • In scenariul “full remote” exista si cazul celor care lucreaza din afara tarii/orasului? Ce implica acest lucru din perspectiva administrativ/contabila pentru angajati si angajatori? Care sunt noile drepturi si obligatii ale angajatilor si angajatorilor?
  • Cum crezi ca se va transforma in continuare piata muncii, avand in vedere faptul ca acum poti lucra de oriunde din lume si poate e mai interesant sa lucrezi, sa spunem, pentru o firma din Viena, dar sa lucrezi din Romania?
  • Exista în acest moment o legislatie în vigoare la nivel national sau international? Cat de repede se adapteaza legislativul la noua situatie?
  • Ce date avem cu privire la productivitatea muncii remote?
  • Se vehiculeaza tot mai mult saptamana de munca de 4 zile? Ce parere ai? Putem spera sa se implementeze în viitor si in Romania?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul poti urmari inregistrarea mai jos:

Urmatoarea discutie va fi despre Antreprenoriat la feminin: determinare si eleganta cu Mirela Bucovicean de la Molecule F. Daca nu te-ai inscris inca la eveniment, te invitam sa o faci acum.

Vrei sa revezi toate episoadele seriei Prima mea afacere? O poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Prima mea afacere pe SmartBill Podcasts sau pe Spotify.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *