Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Prima mea afacere – Statutul juridic si fiscal al refugiatilor pe teritoriul Romaniei

Prima mea afacere

Proiectul Prima mea afacere este menit sa vina in sprijinul acelora dintre voi care au nevoie de informatii corecte despre diverse aspecte ale lansarii unui business. Discutam prieteneste, la o cafea, cu specialisti din diferite domenii de interes pentru orice antreprenor aflat la inceput de drum.

Saptamana aceasta, in contextul conflictului din Ucraina, am discutat despre statutul juridic si fiscal al refugiatilor pe teritoriul Romaniei. Invitatii nostri au fost Daria Niculcea de la juridice.ro si Adrian Benta de la Benta Audit.

Cei care isi doresc sa se implice si sa ajute sau cei care au nevoie de ajutor, au la dispozitie o serie de platforme dedicate refugiatilor din Ucraina:

Printre intrebarile adresate invitatilor amintim:

  • Ce presupune statutul de refugiat si cum se impaca acesta cu cel de potentiat angajat in Romania?
  • Ce trebuie sa faca o firma din Romania pentru a angaja persoane ce au in acest moment statutul de refugiat pe teritoriul tarii noastre?
  • Care sunt principalele industrii care ar putea beneficia de competentele angajatilor ucrainieni?
  • Exista mecanisme prin care este garantata siguranta angajatilor din randurile refugiatilor ucrainieni si care sunt acestea?
  • Care sunt principalele drepturi si obligatii pe care le au acestia pe teritoriul Romaniei si al UE?
  • Avand in vedere situatia actuala, cum putem ajuta in continuare? Care sunt acum nevoile principale si cum le putem preintampina?
  • Cum vedeti urmatoarea perioada? Care vor fi provocarile si oportunitatile mediului de business din Romania in contextul crizei actuale?

Daca nu ai reusit sa vezi live-ul poti urmari inregistrarea mai jos:

Urmatoarea discutie va fi despre cresterea vanzarilor unei afaceri prin Growth Hacking. Invitatul nostru este Toma Grozavescu de la Smarters, prima agentie de growth hacking marketing din Romania. Daca nu te-ai inscris inca la eveniment, te invitam sa o faci acum.

Vrei sa revezi toate episoadele seriei Prima mea afacere? O poti face pe canalul nostru de Youtube sau pe SmartBill la sectiunea Resurse – Invata. Poti asculta seria Prima mea afacere pe SmartBill Podcasts sau pe Spotify.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *