Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
#actual

SmartBill – Retrospectiva 2023

smartbill 2023

Ne-am obisnuit ca la fiecare final de an sa privim in urma, punand in balanta toate cele ce si-au lasat amprenta asupra noastra, cu bune si rele. 

La SmartBill facem la fel, an de an. Privim cu nostalgie catre anul ce se incheie, care ne-a dus cu un pas mai aproape de antreprenori, acolo unde ne dorim sa fim, gata sa ajutam, obositi dar bucurosi ca am reusit si in 2023 sa adunam o serie de realizari, mari si mici, sub care acum tragem linie.

Voi reaminti cateva dintre acestea, dar inainte as vrea sa va provoc la un exercitiu de imaginatie: cum ar fi ca in anul ce vine sa avem cu totii mai multa rabdare? Sa ne respectam mai mult unii pe ceilalti? Cum ar fi sa ne sunam mai des, in loc sa ne scriem, pentru a ne auzi zambetul la telefon? Sa ne spunem cat de minunati si unici suntem, fiecare dintre noi? Cum ar fi ca in anul ce vine sa fim mai toleranti cu ceea ce ne diferentiaza unii de ceilalti? Sa ne ascultam mai mult? Mai cu atentie? Ar fi oare lumea un loc mai bun?

In asteptarea acestor mici minuni, haideti sa trecem in revista cateva dintre cele mai importante aspecte la care am lucrat cu totii de-a lungul acestui an din care au mai ramas cateva zile:

RO e-Transport 

RO e-Transport este un sistem de raportare ce a fost implementat de Ministerul de Finante, acesta avand ca scop monitorizarea transporturilor de bunuri considerate cu risc fiscal ridicat pe teritoriul national, pentru a reduce astfel evaziunea fiscala. 

Aceasta monitorizare se realizeaza pe baza unui cod unic UIT generat de Sistemul RO e-Transport, prin intermediul caruia se identifica bunurile aferente fiecarei relatii comerciale care face obiectul transportului de bunuri cu risc fiscal ridicat. 

Incasari si plati in orice valuta in SmartBill Conta

In SmartBill Conta se pot opera incasari si plati ale facturilor in relatie directa cu conturi in orice valuta. Astfel, se pot incasa sau plati:

a) facturi in EUR din contul de RON

b) facturi in RON din contul de EUR

c) facturi in USD din contul de EUR

Diferentele de curs valutar se calculeaza si inregistreaza automat, nemaifiind astfel necesara operarea incasarilor sau platilor printr-un cont intermediar (ex. 5125), cum era procedura inainte.

SAF-T

SAF-T este una dintre cele mai importante obligatii declarative implementate in ultimul an. Aceasta raportare a devenit din 2022 obligatorie pentru toti contribuabilii mari, iar din 2023 a devenit obligatorie pentru contribuabilii mijlocii, pentru banci, societati de asigurare, IFN-uri si alte institutii financiare. Mai mult, incepand cu 2025, aceasta va deveni obligatorie si pentru contribuabilii mici.

Pe scurt, SAF-T reprezinta o radiografie detaliata a operatiunilor si informatiilor fiscale si contabile ale unei companii, acuratetea raportarii depinzand de corectitudinea gestionarii stocurilor, a evidentei contabile si, in general, de strictetea cu care antreprenorii aleg sa isi desfasoare activitatea.

e-Factura

Incepand cu data de 1 ianuarie 2024, sistemul national de facturare electronica e-Factura devine obligatoriu pentru intreg mediul de business din Romania. Daca inca eziti in a alege softul de facturare potrivit pentru afacerea ta, iti oferim aici 9 motive pentru care sa alegi e-Factura cu SmartBill

Mircea Capatina la Imperiul Leilor

Mircea Capatina, unul dintre cei trei cofondatori ai SmartBill, a fost invitat si ne-a reprezentat la Imperiul Leilor, ceea ce ne-a bucurat si ne-a facut tare mandri! Ne dorim sa fim alaturi de antreprenorii din Romania si sa ii sprijinim in a-si gestiona cat mai simplu si eficient afacerile, iar prezenta lui Mircea la Imperiul Leilor a venit sa confirme ca SmartBill este de multa vreme unul dintre cei mai buni prieteni pe care antreprenorii se pot baza si in care pot avea incredere.

Pastila de contabilitate

Proiectul inceput in pandemie impreuna cu Delia Mircea de la contzilla.ro a continuat si anul acesta, devenind usor, usor unul dintre cele mai longevive si apreciate proiecte pe care le sustinem. Numerosi specialisti din diferite industrii au fost invitatii Deliei si au lamurit aspecte complicate din legislatia fianciar contabila, raspunzand in timp real intrebarilor celor care ne-au urmarit de fiecare data.

Antreprenoriat pe bune

Initial lansat pentru a veni in sprijinul antreprenorilor la inceput de drum, proiectul a crescut odata cu acestia si s-a transformat intr-o sursa de cunostinte si informatii utile, clare si relevante pentru antreprenorii din Romania, ajutandu-i sa razbata mai usor prin hatisul legislativ ce caracterizeaza inca mediul de afaceri. 

SmartBill a implinit 16 ani

Pe 13 aprilie 2023 SmartBill a implinit 16 ani. Primii ani, cei mai grei de altfel, cu provocarile si dificultatile ce ii caracterizeaza au trecut, punand insa bazele unei afaceri stabile, puternice, construita pe increderea celor care ne sunt alaturi – clienti, parteneri, echipa.

La final de 2023 va multumim ca ne sunteti alaturi si ca ne ajutati sa scriem impreuna acesta frumoasa poveste de antreprenoriat. Va dorim un 2024 cat mai putin tumultos, profitabil, incarcat de bucurii si, mai ales, sanatos!

La multi ani, dragi antreprenori!

Usureaza-ti munca cu gestionarea documentelor si castiga timp pretios pentru afacerea ta! Testeaza produsele SmartBill: program facturare, gestiune si contabilitate. Afla din pagina dedicata e-Factura si e-Transport motivele pentru care merita sa alegi SmartBill.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *